"Kuchyně, kde nenajdete dobrý nůž, není kuchyně." Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský nůž NAKIRI je tvarem sekáčku vhodný především ke krájení zeleniny a ovoce na plátky a kostičky. Výrazná výška čepele a její jemnost umožňuje snadný průnik i masem a rybami, které neobsahují kosti. Japonský široký nůž můžete po krájení využít i pro samotné nabrání a přenesení nakrájených surovin. Pokud jste doposud pracovali s evropskými noži, překvapí vás čepel svou neobyčejnou jemností. Osmiboká skvěle vyvážená rukojeť z exotického dřeva skvěle padne do ruky a práce s nožem je maximálně bezpečná a pohodlná. Doporučení: vzhledem k jemnosti čepele, není tento nůž vhodný k práci s masem obsahujících kosti. Nejedná se o klasický sekáček na maso. Specifikace: délka čepele 17 cm Potěšení z vaření začíná již přípravnými pracemi, kdy hraje nůž bezkonkurenčně hlavní roli. Japonské nože řady MIYABI 4000FC vás budou s grácií provázet všemi rituály přípravy pokrmu. Nože s tradiční rukojetí byly vyvinuty s důrazem na eleganci a maximální praktičnost a bezpečnost. Čepel nože je vyrobena z FC61 dvakrát tvrzené chromové oceli. K dosažení ještě lepších vlastností bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ocel ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit výjimečnou tvrdostí. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus a ostří Katana edge zaručují snadný průnik surovinami. Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří. Osmiboká rukojeť poskytuje perfektní kontrolu nad řezem a efektivní podporu při krájení. Ebenové dřevo pakka je díky vysoké vrstevnatosti přirozeně odolné a tvarově stabilní. Ozdobný čep rukojeti je decentní asijsou zdobnou metodou. Dokonalé vyvážení nože přináší komfort a zamezí únavě ruky. Nože MIYABI 4000FC plně uspokojí vaši touhu po precizním nástroji japonského původu.
Vyrobeno z dvakrát tvrzené chromované oceli FC61
Tvrdost 61 Rockwella
CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem/temperování
2vrstvé ostří
Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnost používání
Autentický, úzký japonský tvar
Ostří Katana edge
Symetrický výbrus
Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
Pohodlná rukojeť z dřeva pakka
Osmiboký tvar, impregnované dřevo
Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
Ozdobný čep
Gravírované logo
Není vhodné do myčky
Doživotní záruka na výrobní vady čepele
Krása a preciznost jsou hlavní rysy japonské kultury, stejnou filozofii ctí i značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožířství, již od 14. století. Japonský tradiční výrobce nožů spojil své precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobní postupy a standardy německé značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodní skupina ZWILLING si tak mohla své portfolio rozšířit o vlastní výrobu autentických japonských nožů, a to přímo v centru japonského nožířského průmyslu. Výroba japonských mečů je v Zemi vycházející slunce tradicí již po dlouhá staletí. Samurajské meče byly a jsou obdivovány pro svou jedinečnou eleganci, ostrost, krásu a technickou dokonalost. Precizně zpracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepelí jsou důstojným následovníkem této tradice. Ohromující, bezmála „chirurgická“ ostrost nožů zachová strukturu používaných surovin. Buďte nároční jako japonští šéfkuchaři a vašim cílem vždy bude dokonale vypadající chutný pokrm. Doporučení a údržba:
Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
Zabraňte ohýbání nože
Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
Chraňte ostří před nárazem
Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi