Pit Boss Austin XL 1000

Tento gril si můžete prohlédnout sestavený v naší prodejně ve Vilémově.Jako většina zahradních peletových grilů funguje tak, že na dně grilovací komory je popelník, do kterého ústí jednak elektrický zapalovač, který se rozžhaví a zažehne první pelety a také přívodní trubice se šnekem (krytá v plechovém tunelu), který v závislosti na nastavené teplotě do popelníku vsypává požadované množství pelet. Zároveň skrze tento plechový tunel proudí vzduch tlačený ventilátorem a rozfoukává tak v popelníku žár z pelet, aby se dosáhlo požadované nastavené teploty a aby se zároveň žár z ohně dál šířil grilovací komorou. Nad popelníkem je takřka přes celou plochu grilu krycí obloukový plech (který současně plní i funkci odvodu odkapávajících šťáv a tuku ven z grilovací komory do zavěšeného kbelíčku), který se nahřívá žárem z pelet a dále rovnoměrně distribuuje teplo směrem nahoru ke grilovacím roštům. Nad tímto plechem ve tvaru půlkruhu (deflektorem) je základní grilovací rošt a nad ním druhý, s menší hloubkou. Pečení pak probíhá horkým vzduchem vznikajícím z hoření čistého dřeva.Přímé grilovaní na peletovém griluVelkou výhodou tohoto peletového grilu je možnost přímého grilování nad zdrojem žáru a to tak, že ten stočený ocelový plech (deflektor) je v místě nad popelníkem několikrát profrézován a v této části z vrchu překryt stejně vytvarovaným druhým krátkým plechem, který tyto otvory zakrývá. Během grilování tak můžete jednoduše vyjmout prostřední díl grilovacího roštu (spodní grilovací rošt se skládá ze 3 částí) nejlépe pomocí zvedače grilovacích roštů a jednoduše grilovacími kleštěmi odsunout tento krycí plech. Následně vrátíte prostřední část grilovacího roštu zpět. Dojde tak k proudění přímého žáru těmi vyfrézovanými otvory v deflektoru přímo směrem ke grilovacímu roštu a v tomto místě pak můžete grilovat přímou metodou. Jednoduché a účinné řešení.Výbava a funkce grilu, které vám zpříjemní grilováníNa levé straně je na grilu osazena násypka (zásobník) na peletyJako palivo se používají vždy jednodruhové dřevěné pelety (nebo peletové směsi více dřevin dohromady) určené pro peletové grily. (V žádném případě nepoužívejte jako palivo pelety určené pro topení v peletových kamnech a kotlích.)Na  násypce je současně umístěn ovládací panel sloužící ke spuštění grilu a s otočným knoflíkem se stupnicí, kterým se nastavuje teplota uvnitř (volí se přednastavené hodnoty - není možné nastavit zcela libovolnou teplotu). Na display se zobrazuje aktuální teplota v grilu. Rozsah nastavitelné teploty je 82 - 260 °C. Teplota uvnitř grilu je pak závislá na teplotě okolního prostředí, příp. větru, apod. Pro grilování od podzimu do jara doporučujeme použít tepelně-izolační potah, který z vrchu plášť grilovací komory zaizoluje a vede tak ke snížení spotřeby pelet (tzn. nákladů) a k eliminaci výkyvů teploty v grilu vlivem případného větrného a chladného počasí.Peletové grily obecně jsou ideální pro nepřímé grilování při nízké i vysoké teplotě a jsou přímo předurčené pro barbecue. Takže pokud jste příznivcem grilovaných žebírek, šťavnatého trhaného masa, hovězího hrudí, apod., tak je tento peletový gril vhodný právě pro vás. A v případě potřeby lze na střední části grilovacího roštu grilovat přímou metodou ...
  • 2 ocelové smaltované grilovací rošty o celkové ploše 0,6 m2
  • základní spodní grilovací rošt se skládá ze 3 částí
  • kapacita boční násypky na pelety je 9 kg (1 pytel)
  • teplotní rozsah 82 - 260 °C (k dispozici je 10 poloh nastavení teploty)
  • elektrický zapalovač
  • integrovaná termosonda do ovládacího panelu - můžete měřit současně teplotu 2 kusů masa a jejich vnitřní teplotu si zobrazit přímo na displayi ovládacího panelu
Obsah balení 
  • 2x sonda na měření vnitřní teploty masa
  • kbelíček na úkap
Video  Recenze
  • výkon, vzhled
zdroj: heureka.czZáruka 
  • 2 roky
 Soubory ke staženíNávod k obsluze peletového grilu Pit Boss Austin XLDalší oblíbené recepty na peletové grily 
Video recept: Vepřové trhané masoVepřové trhané maso (v USA se ten řez jmenuje "boston butt"), v USA známé jako "pulled pork" je spolu s hovězím hrudím a vepřovými žebírky jeden ze tří základních pilířů amerického barbecue. Vepřové trhané maso je hotové ve chvíli, kdy ho lze trhat jen prsty a oddělovat od sebe jednotlivá svalová vlákna (vnitřní teplota masa je cca 96°C) - odtud ten název.Prozkoumat recept
Video recept: Bůčková roládaTak tenhle recept určitě vyzkoušejte! Pomalu pečená plněná roláda z libového bůčku, podávaná s bramborovou kaší, tak to je můj tip na perfektní jídlo. Není to zas až tak složité, tak hurá na to!Prozkoumat recept
další informace

Mohlo by vás také zajímat

Zobrazit další grily