Profi silikonová forma na 20 mini báboviček canelé O 3,5 cm Elastomoule® de Buyer

Produkt se již nenabízí
další informace
Profi silikonová forma na 20 mini báboviček canelé ⌀ 3,5 cm Elastomoule® je vhodná na přípravu jak za tepla, tak za studena. Perfektní tvar s ostrými hranami pro dokonalou prezentaci Vašich výtvorů. Profesionální silikonové formy Elastomoule® od francouzské firmy de Buyer jsou absolutní špičkou na trhu. Díky speciálnímu materiálu - silikonové pěně s obsahem kovového prachu, jsou tyto formy extrémně tepelně vodivé a zaručí tak perfektní výsledek. Pečivo bude rovnoměrně propečené, se zkaramelizovanou vrstvou po celé ploše. Formy Elastomoule® odolají teplotám od -70°C do +300°C, jsou tak vhodné jak na pečení tak na následné uchovávání v mrazáku. Francouzští kulináři používají tyto formy na přípravu různých předkrmů i dezertů pečených i nepečených. Vhodné jsou i na různé vaječné krémy, šlehané pěny, aspiky apod. Profi silikonové formy Elastomoule® de Buyer ve stručnosti: flexibilní a nepřilnavé ze silikonové pěny s kovovým prachem extrémně rychlý přenos tepla díky micro-bublinkám v materiálu perfektní zkaramelizování pečeného obsahu patentovaný systém vhodné na pečení i do mrazáku, odolají teplotám od -70°C do +300°C profesionální kvalita Použití forem Elastomoule®: Před prvním použitím umyjte formy mýdlovou vodou nebo v myčce na nádobí. Vymažte formu pouze před prvním použitím trochou oleje nebo másla. Na další použití to již nebude nutné. Pokud používáte formy v troubě, pokládejte je přímo na mřížku, nikoliv na plech. Na mřížce dojde k mnohem lepší tepelné cirkulaci a rovnoměrnějšímu propečení obsahu. Mřížku je vhodné umístit do nižší části trouby. Teploty používané na pečení v silikonových formách Elastomoule® jsou stejné jako u běžných plechových forem na pečení. Nepoužívejte v troubě při grilovacím režimu, infračervené paprsky mohou formy vážně poškodit. Lze používat v mikrovlnné troubě. Nikdy nedávejte do trouby, pokud jsou některé z prohlubní formy prázdné! Kápněte do prázdných míst trochu oleje nebo je zasypte moukou. Nepoužívejte nůž ani jiné ostré předměty k manipulaci s formou. Snadno se čistí pod tekoucí vodou nebo v myčce na nádobí. Francouzská specialita - bábovičky Canelés de Bordeaux, také známé jako cannelé Bordelais jsou naprosto magické. Malé zákusky s bohatým rumovo-vanilkovým aroma uzavřeným pod křupavou karamelovou krustou. Tuto populární recepturu vyvinul před zhruba 300 lety neznámým kuchař z Bordeaux. Od té doby zaznamenala mnoho úprav. Lesklý, tmavě hnědý až téměř černý povrch, hořkosladká chuť v prvním soustu, křupavá sladká karamelová krusta perfektně kontrastuje s jemným středem provoněným vanilkou a rumem - to je základní charakteristika tohoto dezertu. Tyto malé bábovičky se po letech opět dostávají na výsluní, a časem určitě budou soupeřit s Crème brûlée o nejoblíbenější karamelizovaný dezert. Pečou se ve speciálních formách- ať už měděných s cínovaným vnitřkem, nebo modernějších silikonových. Často se podávají s koňakem nebo vínem tak jak tomu bývalo dříve na tradičních francouzských degustacích. Recept na 12-16 báboviček, podle velikosti formy 1/2 litru mléka 2 celá vejce 2 utřené žloutky 1/2 vanilkového lusku nebo 1/2 lžičky vanilkového extraktu 3 - 4 lžíce rumu 1 šálek hladké mouky 1 šálek třtinového cukr 2 lžíce másla máslo na vymazání formiček cukr na vysypání Postup: 1. Den předem: svaříme mléko s vanilkou a máslem. 2. Po rozehřátí nechte pozvolna vychladnout 3. Smíchejte mouku a cukr dohromady, pak přidejte vejce a vaječné žloutky, celé přidejte do horké směsi mléka s vanilkou 4. Jemně promíchejte s cílem získat tekutou a hladkou hmotu, jako na lívance, nechte vychladnout, pak přidejte rum. 5. Umístěte ji v chladničce po dobu 24 hodin (48 hodin maximálně). 6. Když jste připraveni péct caneles: předehřejte troubu na 250°C. 7. Velkoryse vymažte formy máslem a vysypte cukrem. 8. Nalijte těsto do forem do výše 3/4 . 9. Umístěte formy na plech, pečte na vysokou teplotu po dobu 5 minut, pak snižte na teplotu 175°Ca pečte po dobu 1 hodiny. (Záleží na vaší troubě, správná doba může být až 1 a čtvrt hodiny!) Shora budou mít hnědou kůrku a budou vlahé uvnitř. 10. Opatrně je vyndejte z forem, dokud jsou ještě horké. Nechejte vychladnout. 11. Podáváme s čajem nebo kávou na snídani, nebo se sklenkou vína či koňaku v pozdním odpoledni nebo večer. Dobrou chuť!