Železná pánev na palačinky deBuyer 24 cm de Buyer

Produkt se již nenabízí
další informace
  POPIS Pánev na palačinky od francouzského výrobce De Buyer má průměr 24 cm a ergonomicky tvarovanou rukojeť s tzv. „francouzským zakřivením“ pro bezpečnou a pohodlnou manipulaci. Palačinková pánev se skvěle hodí na přípravu tradičních křupavých a zároveň nadýchaných palačinek. Nízký okraj pánve umožňuje snadné obracení palačinek a jejich pohodlné servírování. Pánev můžete používat na všech typech vařičů včetně populární indukce ale je za mírné teploty. Tato palačinková pánev je vyrobena z kvalitního železa, které výborně vede teplo a příprava palačinek je tedy rychlá, snadná a úsporná. Pánev má černo-modrý odstín, což je způsobeno povrchovou úpravou tzv. oxidací železa, která chrání pánev proti korozi. Pánev na palačinky DeBuyer má vynikající tepelnou vodivost, je robustní a má velmi dlouhou životnost. Není možné mytí pánve v myčce na nádobí a pánev vyžaduje speciální péči, aby byly zachovány její unikátní vlastnosti. Používejte pánev jen na hořáku/plotýnce odpovídající průměru dna pánve. A před prvním použitím si přečtěte návod a praktické rady v tomto popise, kde se dozvíte, jak se o pánev správně starat. SPECIFIKAce Průměr: 24 cm Průměr dna: 19 cm Výška: 1,7 cm Délka: 43,5 cm (včetně rukojeti) Tloušťka stěny: 2 mm Hmotnost: 0,93 kg Materiál: železo Barva: modro-černá Záruka: 2 roky Země výroby: Francie VÝHODY A NEVÝHODY Pánev na palačinky je vyrobena z kvalitního železa, které výborně vede teplo. Povrch pánve je zoxidován, což brání korozi. Příprava palačinek je s touto pánví velmi snadná. Pánev má ergonomicky tvarovanou rukojeť pro bezpečný a pohodlný úchop. Pánev na palačinky je velmi těžká, to je však vyváženo kvalitou použitého materiálu. Pánev vyžaduje speciální péči, aby byly zachovány její skvělé vlastnosti. PRAKTICKÉ RADY Vhodné na sporák: plynový, elektrický, sklokeramickou desku i indukci, ale jen při mírné teplotě Vhodné do trouby: NE Vhodné do myčky: NE U elektricky napájených sporáků doporučujeme volič teploty dát na vyšší stupeň a po dosažení požadovaného druhu ohřevu (teploty) snížit  na úroveň, kdy se bude jen udržovat zvolená teplota. Průměr dna pánve by se měl rovnat průměru plotýnky.   U plynových sporáků je dobré použít odpovídají průměr hořáků, který může být o něco menší než průměr dna pánve cca o 2 cm a nebo použít rozptylovač plamene. Vhodné zvolení průměru pánve a průměru plotýnky je mimo jiné výhodné i z energetických důvodů (úspora energie). Vzhledem k velkému množství druhů sporáku se jedná jen o radu ne o přesný návod.  ČIŠTĚNÍ A SKLADOVÁNÍ Umyjte pánvičku v teplé vodě houbou. Nenechávejte pánvičku namočenou. Pokud se vám potraviny k pánvičce přichytí, použijte houbičku. Nepoužívejte saponáty. Nedávejte do myčky na nádobí. Aby se zabránilo oxidaci, vždy jej potřete trochou oleje na vaření a osušte jej savým ubrouskem. SKLADOVÁNÍ Skladujete na suchém místě. Nepoužívejte saponáty a nedávejte do myčky nádobí. Vhodné pro všechny tepelné zdroje včetně indukce (indukce pouze s nástavcem)  POUŽITÍ Předehřátí za použití malého množství tuku. PÉČE Do pánve nalijte vodu a vařte, dokud se neuvolní případné napečené nečistoty, opláchněte horkou vodou a vytřete do sucha, vytřete malým množstvím oleje.