Litinová americká grilovací pánev Staub, višňová, 26 cm

Produkt se již nenabízí
další informace
Čtvercová grilovací litinová pánev Staub ve výrazné višňové barvě je navržena tak, aby do kuchyně vrátila chuť venku připraveného jídla, bez přesouvání celého grilování dovnitř. Má vystouplé žebrování, mezi které odkape přebytečný tuk a vy tak můžete smažit maso a zeleninu zdravěji s malým množstvím tuku, a díky kterému budete mít na mase či zelenině to správné “černé žebrování”. Litinovou grilovací pánev můžete použít na jakémkoliv varném zdroji, včetně indukce i na zapékání v troubě (třeba i na zahradním grilu, když chcete připravit choulostivé potraviny jako jsou krevety). Je velmi robustní, odolná a díky smaltu vně i uvnitř se velmi snadno udržuje čistá. Dlouhá rukojeť a pomocný úchyt pro bezpečnou manipulaci i s plnou pánví. Autentická chuť grilování po celý rok. Litina velmi dobře akumuluje a následně rovnoměrně rozvádí teplo a je odolná i vysokým teplotám, takže pánev můžete bez obav rozehřát, maso se na povrchu zatáhne a uvnitř zůstane krásně šťavnaté. Autentická chuť jako z venkovního grilu, vychutnejte si grilované maso a zeleninu po celý rok a bez ohledu na počasí. vyrobeno ze smaltované litiny - hladký červený smalt vně, matný černý uvnitřvystouplé žebrovánídlouhá rukojeť + pomocný úchyt pro bezpečnou manipulacina všechny typy sporáků včetně indukce a trouby (i na gril)doporučeno ruční mytírozměr 26 x 26 cm, výška 4,7 cm, délka včetně rukojeti a úchytu 44 cmváha 3,4 kgvyrobeno ve Francii Materiál. Litina je velmi odolná vůči teplotním šokům, ale také je odolná vůči poškrábání. Její stálý vzhled a nadčasový design se ideálně hodí i pro servírování přímo z hrnce. Díky svému nepřilnavému povrchu se hodí i na karamelizování, restování, dušení ale především pro pomalé vaření. Litinové nádobí Staub se velmi lehce udržuje a je velmi pohodlné při používání. Výroba. Samotná výroba litinového nádobí zahrnuje stovky vizuálních i technických kontrol. Proto si můžete být jistí jedinečnou kvalitou a precizností se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub. Odlévání litého nádobí není lehký úkol. Výroba začíná přípravou hliníkové formy, díky které vznikne písková forma určená pouze k jednomu odlitku. Odlévání taveniny ze surového železa a koksu probíhá automaticky, pod dozorem lidského oka. Z odlitku je na vibrujícím pásu postupně sklepán zbytek pískové formy a následně se ručně začišťuje. Výrobek už má konečný tvar, ale ještě potřebuje hodně péče, aby měl vlastnosti, které jsou pro litinu typické. Pak už je na řadě zušlechťování, kdy výrobek prochází obroušením nálitků, otryskáváním ocelovým pískem a smaltováním, které probíhá až ve 3 vrstvách. K dokončení jedinečného hrnce už chybí jen vypálení při teplotě 800°C po dobu 30 minut. Jedinečné litinové nádobí, který má nejen perfektní vlastnosti ale také osobitý design přímo z Francie. I tak by se dala definovat značka Staub. Představte si rok 1974 a francouzské Alsasko, které je proslulé díky bohatým zkušenostem nejen v oblasti kulinářství ale také kvůli řemeslným dovednostem. Právě zde založil Francis Staub společnost, která se jen o pár let později spojila s michelinským šéfkuchařem Paulem Bocusem, aby propůjčil svou tvář nádobí, které by podle něj nemělo chybět v žádné domácnosti. Logo značky STAUB se skládá z obrázku čápa, který je tradičním znakem Alsaska a nápisu STAUB odkazující na jedinečnost značky pocházející z Francie.