Litinový kastrol se skleněnou poklicí Staub Braiser, 24 cm, černý

Produkt se již nenabízí
další informace
Litinový kastrol se skleněnou poklicí Staub Braiser kombinuje tradiční řemeslné zpracování s moderní funkčností pro mimořádný zážitek. Tento kastrol se skleněnou poklicí je univerzální a zvládnete v něm připravit širokou paletu vašich oblíbených jídel: plněné papriky, zelnou roládu, středomořský ratatouile i zeleninové kari. Speciální vnitřní smaltovaný povrch umožňuje připravovat jídlo s menším množstvím tuku, skleněná poklice zajistí optimální cirkulaci vodní páry a vy tak můžete připravit jídla s výraznou chutí mnohem zdravěji. Litina výborně akumuluje a rovnoměrně rozvádí teplo po celém povrchu a je vhodná na všechny druhy tepelných zdrojů, včetně indukce i klasické trouby (se skleněnou poklicí až do 220 °C). Speciální vnitřní černý smalt pomáhá zesílit chuť připravovaných pokrmů a snadno se udržuje čistý. Kastrol je perfektní pro přípravu jídla z jednoho hrnce, zvláště pak na pomalé dušení či pečení. Rozměry kastrolu Staub Braiser:. Průměr: 24 cm Objem: 2,4 l Rozměr včetně rukojetí: 31,9 cm Výška bez poklice: 6,5 cm Výška s poklicí: 14,1 cm Hmotnost: 3,44 kg Síla dna: 0,4 cm Průměr dna: 18,5 cm Materiál. Litina je velmi odolná vůči teplotním šokům, ale také je odolná vůči poškrábání. Její stálý vzhled a nadčasový design se ideálně hodí i pro servírování přímo z hrnce. Díky svému nepřilnavému povrchu se hodí i na karamelizování, restování, dušení ale především pro pomalé vaření. Litinové nádobí Staub se velmi lehce udržuje a je velmi pohodlné při používání. Výroba. Samotná výroba litinového nádobí zahrnuje stovky vizuálních i technických kontrol. Proto si můžete být jistí jedinečnou kvalitou a precizností se kterou do vaši domácnosti vstoupí nádobí Staub. Odlévání litého nádobí není lehký úkol. Výroba začíná přípravou hliníkové formy, díky které vznikne písková forma určená pouze k jednomu odlitku. Odlévání taveniny ze surového železa a koksu probíhá automaticky, pod dozorem lidského oka. Z odlitku je na vibrujícím pásu postupně sklepán zbytek pískové formy a následně se ručně začišťuje. Výrobek už má konečný tvar, ale ještě potřebuje hodně péče, aby měl vlastnosti, které jsou pro litinu typické. Pak už je na řadě zušlechťování, kdy výrobek prochází obroušením nálitků, otryskáváním ocelovým pískem a smaltováním, které probíhá až ve 3 vrstvách. K dokončení jedinečného hrnce už chybí jen vypálení při teplotě 800°C po dobu 30 minut. Jedinečné litinové nádobí, který má nejen perfektní vlastnosti ale také osobitý design přímo z Francie. I tak by se dala definovat značka Staub. Představte si rok 1974 a francouzské Alsasko, které je proslulé díky bohatým zkušenostem nejen v oblasti kulinářství ale také kvůli řemeslným dovednostem. Právě zde založil Francis Staub společnost, která se jen o pár let později spojila s michelinským šéfkuchařem Paulem Bocusem, aby propůjčil svou tvář nádobí, které by podle něj nemělo chybět v žádné domácnosti. Logo značky STAUB se skládá z obrázku čápa, který je tradičním znakem Alsaska a nápisu STAUB odkazující na jedinečnost značky pocházející z Francie.