Peugeot mlýnek na sůl Bistro Antique

Produkt se již nenabízí
další informace
Mlýnky Peugeot nejsou jen zboží. Od roku 1810 jsou symbolem tradice francouzské vášně pro gastronomii a umění užívat života. Těla mlýnků a mlecí mechanismy jsou vyráběny výhradně ve vlastních provozech Peugeot ve Francii a ručně je kompletují pracovníci, kteří každému mlýnku dávají nedocenitelný dotyk lidské ruky, který mlýnky Peugeot odlišuje od čínských výrobků, které vznikají doslova bez zásahu lidského faktoru. Kontroloři pak ověří součinnost jednotlivých součástí mlýnku a jeho bezchybné fungování. Díky tomu Peugeot poskytuje celoživotní záruku na mlecí mechanismus. Peugeot mlýnek Bistro Antique. První mlýnek na sůl a pepř Bistro, se svým typickým decentním zdobením, byl zkonstruován v roce 1874. Technologie zpracování byla samozřejmě přizpůsobena 21. století, přesto je klíčovým komponentem těchto mlýnků bukové dřevo stejně jako tomu bylo v minulosti. Není pochyb o tom, že tyto mlýnky budou decentní ozdobou každého stolu. S novou nostalgickou kolekcí Antique se vrátíte zpět v čase. Záměrně vytvořená patina dává připomenout více než 200 let trvající tradici ruční výroby originálních a ikonických francouzských mlýnků. Mlýnek z bukového dřeva bude pomyslnou třešničkou na dortu na vašem prostřeném stole. Snadné plnění po odšroubování korunky a sejmutí vrchní části. Při mletí otáčejte horní částí mlýnku ve směru hodinových ručiček. Na mlecí mechanismus, který je vyroben z nerezové oceli 18/10, ošetřené patentovanou metodou pro vyšší odolnost korozi, opotřebení a pro dlouhotrvající ostrost, je poskytována celoživotní záruka. Nastavitelná hrubost mletí utažením / povolením korunky (vrchní kovová část mlýnku). Mlýnky jsou rozlišeny písmeny P a S na vrchní straně korunky. Mlýnek na sůl: mlecí mechanismus na sůl je konstruován tak, aby drtil hrubou suchou sůl - mořskou i kamennou. Ideálně s krystaly o průměru 4 mm a méně. (mlýnek na sůl nelze použít k mletí pepře) Mlýnek na pepř: mlecí mechanismus má spirálovitý tvar a je opatřen dvojitou řadou zubů, které zrnka pepře navádějí a přidržují k zaručení dokonalého namletí. Doporučujeme používat sušená zrnka pepře o průměru 6 mm a méně, a to pepř bílý, černý nebo zelený. Směsi barevných pepřů by neměly obsahovat více než 15% červeného (růžového) pepře. Lze použití i k mletí sušeného koriandru. (mlýnek na pepř nelze použít k mletí soli) záměrně vytvořená patina bukové dřevo 10 cm