Peugeot Zanzibar černý pepř stromový Vinh Dinh, 10 g

Produkt se již nenabízí
další informace
Vietnam. Peugeot zásobník s pepřem určený pro unikátní mlýnek na pepř Peugeot Zanzibar, který umožňuje snadnou výměnu a můžete se tak přímo u stolu vydat na objevnou cestu po pepřových plantážích, na kterých jsou pěstovány prémiové druhy toho nejkvalitnějšího pepře. Původ a historie. Tento pepř se sklízí na konci roku ze stromů, které volně rostou na masivu indočínského poloostrova. Název „stromový“ získal proto, že jej spíše naleznete na vrcholcích stromů než na vrcholcích hor. Angličtí pěstitelé jej nazývali „Indickým pichlavým prachem“, zatímco Francouzi jej nazývali „Pepřová květina“. Je velmi blízce příbuzný čínskému Sichuan pepři a japonskému Snascho pepři, ale je mnohem jemnější a elegantnější. Jedná se o delikátní a jemný pepř s bohatým aroma. Tipy a použití v gastronomii. Pepř Vinh Dinh se chuťově hodí ke škeblím, mořským plodům a tučným rybám, stejně jako i k masu (perlička, holub, jehněčí, sladkokyselé vepřové a telecí žebírko). Lze jej úspěšně používat do polévek, vývarů, biskvitů, zeleniny v páře, k žampionovému salátu a karamelizované čekance. Jemně podpoří chuť kozího sýru s kapkou olivového oleje. Své hosty překvapíte, pokud jej přidáte do ovocných salátů, k ovoci ve víně, do pěny, zmrzliny a sorbetů. Je vynikající k ananasu, bobulovinám a citrusovému ovoci, a dokáže vytvořit překvapivou kombinaci v čokoládových dezertech. Nevařte jej. Používejte jej jemně namletý k závěrečnému ochucení. O chuti. Velmi příjemná chuť se vyznačuje náznaky citrusového ovoce, korsických klementinek a eukalyptu, se špetkou anýzu a mentolu. Následuje série sladkých lahodných chutí s dotekem konfitovaného citronu a anděliky. Zanechává v ústech lehce ostrou chuť, po které následuje příjemný horký pocit a závěrem se rozvine nádech citrusů. Nejlepší kombinace. Telecí žebírko s karamelizovanou hlívou ústřičnou a čekankou. Klasická kombinace. Filety z mořského jazyku s citronovým máslem. Překvapivá kombinace. Ananasové plátky s medem a ledovou limetkou. Filety z mořského jazyku s citronovým máslem. U svého prodejce ryb si nechte naporcovat velké plátky mořského jazyku bez kůže, hlavy a ocasu. Lehce je posypejte moukou a nechejte na pánvi na středním ohni s trochou másla zhnědnout. Mezitím rozpusťte velký kus másla na pánvi a přidejte jemně nasekané kousky citronu. Udržujte teplé. Jakmile ryba zhnědne, umístěte ji na talíř a zalijte citronovým máslem. Ozdobte sekanou pažitkou, osolte kvalitní solí a ochuťte středně drceným pepřem Vinh Dinh. Podávejte s rýží nebo malými rajčátky vařenými v páře. Doporučené mletí: střední (3 nebo 4)