Peugeot Zanzibar divoký černý pepř Voatsiperifery, 16 g

Produkt se již nenabízí
další informace
Peugeot zásobník s pepřem určený pro unikátní mlýnek na pepř Peugeot Zanzibar, který umožňuje snadnou výměnu a můžete se tak přímo u stolu vydat na objevnou cestu po pepřových plantážích, na kterých jsou pěstovány prémiové druhy toho nejkvalitnějšího pepře. Původ a historie. Tento druh pepře roste divoce a vytváří malé bobule s řapíkem. Lze jej najít v teplých a vlhkých oblastech na úpatí pohoří jihovýchodního Madagaskaru. Plazivé rostliny využívají jako oporu stromy deštného pralesa. Někdy mohou dorůst až do výšky 20 metrů a sběr pepřových zrnek je tak velmi obtížný. Zpracování divokého pepře je nelehký proces, protože pepřová zrnka obsahují hodně vody a jsou velmi křehká. Na výrobu jednoho kilogramu suchého koření je potřeba deset kilogramů čerstvých pepřových zrnek. Tento druh pepře je extrémně vzácný. Tipy a použití v gastronomii. Můžete jej používat v sezónních salátech, a hodí se také k masu, zejména vepřovému a jehněčímu, ale také k bílému rybímu masu. Je vynikající k foie gras. Nejvíce vhodnou zeleninou pro dochucení tímto pepřem jsou rajčata. Je rovněž ideálním doplňkem měkkých bílých sýrů. Hodí se zejména ke kozímu a ovčímu sýru. Je vynikající do paštik, terin, kompotů, okurek a nakládané zeleniny. Nejpřekvapivější je použití v dezertech, které obsahují ovoce (meloun, jahody, třešně, jablka, hrušky) a zejména čokoládu. O chuti. Jeho aroma je klasicky pepřové, ale má neobvyklý dřevitý, pryskyřičný a zemitý nádech. Obsahuje náznaky citrusů, ovoce a květin. Jeho čerstvá chuť dlouho přetrvává. Nástup pálivé chuti není prudký, ale je pronikavý a dlouho doznívá. Tento divoký pepř není tak silný jako černý nebo bílý pepř. Nehledě na překypující aromatický profil se jeho bobule velmi snadno používají. Nejlepší kombinace. Marinované jehněčí plátky a salát tabbouleh. Klasická kombinace. Foie gras s citronem a olivovým olejem. Překvapivá kombinace. Čerstvý kozí sýr s mangem. Čerstvý kozí sýr s mangem. Nakrájejte mango na větší plátky a uspořádejte je na talíř. Na plátky nastrouhejte kozí sýr. Lehce pokapejte olivovým olejem a dle chuti ochuťte divokým pepřem Voatsiperifery. Tento recept je ideální s kozím sýrem, ale můžete použít i čerstvý ovčí sýr. Podle ročního období lze mango nahradit kaki, které není přezrálé. Doporučené mletí: střední nebo hrubé (4 nebo 5)