Luxusní sedací soupravy

Jistě budete souhlasit s tím, že obývací pokoj je jakýmsi středobodem a spojovacím prvkem celé domácnosti. Kromě toho slouží také jako reprezentativní prostor pro návštěvy, takže se vám do něj určitě bude hodit luxusní sedací souprava, která je nejen krásná, ale i pohodlná.

Náš tip

Luxus spočívá nejen ve vzhledu, ale i v pohodlí

Krásná sedací souprava bude k ničemu, pokud nebude pohodlná. Luxusní sedací souprava by tak měla nabízet něco víc než ta běžná.

Základem je kvalitní bytelná konstrukce, která se nerozvrže po roce používání, a výplň sedáků, jež nabídne pohodlné sezení a neprosedí se ani pod větší vahou.

Zapomenout byste neměli ani na prvky zvyšující komfort – tzn. polohovací područky a opěrky, které si nastavíte dle potřeby. Spojíte-li vše zmíněné dohromady, můžete si být jistí, že luxusní sedací souprava bude sloužit dlouhá léta.

Centrum obývacího pokoje? Luxusní sedací souprava!

Obývací pokoj je centrum domácnosti a luxusní sedací souprava je zase centrem obývacího pokoje – a to nejen symbolicky, ale také skutečně. Máte-li dostatečně velkou místnost, nic vám nebrání v tom, aby byla sedačka umístěná v prostoru, kde její design krásně vynikne. Ideální je k tomu velká luxusní rohová sedací souprava nebo sedací souprava 3+2+1, jež nabízí variabilitu při rozmístění jednotlivých prvků.

Jaká je ideální výška sedací soupravy?

Horní hrana sedáku je nejčastěji cca 45 cm. Pokud však žijí v domácnosti starší osoby nebo osoby s pohybovými problémy, je lepší se poohlédnout po vyšší sedačce, ze které se lépe vstává. V opačném případě můžete zvolit klidně i o něco nižší sedačku, která působí útulnějším dojmem. Kromě výšky je důležitá také hloubka sedáku – u té platí, že čím hlubší, tím komfortnější. Jen to vstávání bude o něco náročnější.