Skleněné jídelní stoly

Máte malou kuchyň? Chcete si zařídit bydlení v moderním duchu? Pro oba případy se hodí skleněný jídelní stůl, a to buď čtvercový, kulatý nebo rozkládací, který využijete zejména, pokud příležitostně stolujete ve více lidech.

Náš tip

Časté návštěvy příbuzných? Zvolte rozkládací skleněný jídelní stůl

Ne každý z nás má tak velký prostor, aby si mohl pořídit velkorysý jídelní stůl pro větší počet osob. Šikovným řešením je tak rozkládací skleněný jídelní stůl, který snadno rozložíte a v okamžiku usadíte jakoukoli nečekanou návštěvu.

Aby bylo rozkládání opravdu snadné, zaměřte se při výběru na kvalitu mechanismu – rozkládací stůl, se kterým budete zápasit, je spíše ke zlosti než k užitku. Ideální rozkládací systém by měl být jemný, plynulý a zvládnutelný jednou rukou.

Skleněný jídelní stůl výrazně odlehčí prostor

Skleněný jídelní stůl se výborně hodí do malých prostor, které opticky nezahltí a ponechá jim vzdušnost. Dále se hodí do moderních domácností, v nichž bude ústředním designovým prvkem. S čím však musíte počítat v okamžiku, kdy si pořizujete skleněný jídelní stůl, je fakt, že jsou na něm více vidět otisky, tudíž je jeho pořízení na zvážení především v rodinách s malými dětmi.

Čtvercový nebo kulatý skleněný jídelní stůl?

Chcete-li prostor zjemnit a trochu srazit studenější dojem skla, zvolte kulatý skleněný jídelní stůl. Je-li vaše jídelna menší, vyberte si raději obdélníkový nebo čtvercový skleněný jídelní stůl, který můžete přirazit ke zdi a pouze v případě potřeby ho odsunout do prostoru. Při výběru počítejte s tím, že pro pohodlné stolování je potřebujete 50 až 60 cm prostoru na osobu.