Alfa Forni 5 Minuti hnědáAlfa Forni - to je unikátní pec, ve které se snoubí krása s inovací. Společnost Alfa založili v roce 1977 Rocco Lauro a Marcello Ortuso. V současné době ji řídí druhá generace rodiny. Za tu dobu se společnost Alfa vypracovala a stala lídrem ve svém průmyslovém odvětví. Za posledních deset let se prodalo s velkým úspěchem po celém světě více než 500 000 pecí. V ČR během posledních let stoupají pizza pece na popularitě. Však také Itálie a Italové jsou pověstní svou neodolatelnou pizzou. Na pizzu nemusíte vyrážet za hranice, můžete si ji vyrobit sami doma na své zahradě, obklopeni rodinou, přáteli. Přesně tak, jak je zvykem v Itálii. Příprava pizzy je vždy ideální příležitost ke společenským setkáním. Vybíráte pizza pec vhodnou pro svou zahradní venkovní kuchyni? Už nehledejte. Alfa Forni je ta pravá volba.Funkční design a důraz na detaily v kombinaci s nejlepšími technologiemi Alfa dělají z pece 5 MINUTI mimořádně výkonný nástroj pro vaření, který se dokonale hodí na balkón, zahradu i terasu. Velmi oblíbený model pro zabudování do venkovní kuchyně. Žáruvzdorné dno pece a kopule z ušletchtilé oceli umožňují dosáhnout provozní teploty do 5 minut! Ústí pece na dřevo je navrženo tak, aby maximalizovalo teplo varné komory a aby se pizza uvnitř lépe otáčela. Díky patentovanému deflektoru Alfa vychází teplo z kouřovodu postupně a zajišťuje perfektní tepelný výkon. Sestavení pece zabere 5 minut, stačí přišroubovat vyrovnávací nožičky, vložit kouřovod a komínový nástavec a párty může začít!Pec pro přípravu skutečné pizzy při vysoké teplotě. Připravit můzete také chléb, ryby, zeleninu...Díky patentovanému deflektoru Alfa postupně vychází teplo z kouřovodu a zajišťuje vynikající výkon.Poriďte si domů tuto domácí pec na pizzu a sestavení vám zabere maximálně pět minut.Klenba z nerezové oceli a izolace z keramických vláken v kombinaci se žáruvzdorným dnem zajišťují vysoký výkon pečení a pokaždé dokonalé výsledky.K pečení vám postačí malá polena o tloušťce maximálně 5 cm.Podlahové šamotové cihly jsou téměř 3 cm silné, aby postupně absorbovaly a uvolňovaly teplo a zaručovaly dokonalé pečení.Podstava není součástí baleníhmotnost 86kgTechnické parametry:palivo - dřevorozměry š/v/h - 82/112/68 cmrozměr pečící plochy š/h - 60/50 cmbarva - měděnádoba nahřátí - 15 minpečení pizzy 2 ks / pečení chleba 2 kgmaximální teplota 500°Cprůměr komínu 150 mmdávka paliva 2,5 kg/hodJak rozpálit či uhasit pizza pecve středu pece nebo mírně vpravo od středu vytvořte hranici naskládanou z menších kousků dřeva (použijte podpalovače, které vám pomohou oheň rychle založit)po rozhoření nasaďte dvířka pece a ponechejte malou mezeru (3-5 cm) pro proudění vzduchu a lepší rozhořenípomalu přidávejte menší polena, abyste vytvořili větší oheň (přikládejte po 15-20 minutách v závislosti na velikosti pece)jakmile vytvoříte ideální oheň a uhlíky, posuňte je hráblem na levou stranu pece - oheň by měl být na opačné straně od teploměrudno pece očistěte kartáčemk měření teploty dna pece použijte infračervený teploměr (není součástí dodávky)když má dno správnou teplotu, jste připraveni péct pizzupizzu pečte se zavřenými dvířky s malou mezerou (aby v peci zůstalo teplo a plamen)chcete-li oheň uhasit, zavřete dvířka a vyčkejte, než se vytvoří popelpo vychladnutí pece popel odstraňte nejlépe do plechového kýblePozor! Ošetřené dřevo, borovice, pryskyřice nebo drť jsou přísně zakázány!Technické specifikace se mohou změnit bez výslovného upozornění. Obrázky mají pouze informativní charakter.