Catler DMS 205 japonský nůž na pečivo

Japonský nůž na pečivo má charakteristickou dlouhou zoubkovanou čepel. Díky tomuto pilkovému ostří snadno nakrájí i velmi křupavý chléb nebo bagetu bez stlačování střídky a drcení kůrky. Ergonomická protiskluzová rukojeť pro bezpečnou i pohodlnou práci. Délka čepele 205 mm / celková délka 305 mm. Dnes se damascénská ocel dělí na „litou“ a „svářkovou“.
Litý damašek vznikal roztavením oceli v malých hliněných kelímcích a následným přidáváním různých příměsí podle receptury kováře. Naproti tomu je svářkový damašek vrstvený, tvořený nejméně dvěma druhy ocelí nebo ocele a jiného kovu.
Používá se měkká pružná ocel v kombinaci s tvrdou vysokouhlíkovou ocelí v desítkách až stovkách vrstev.
Geniální a dosud nepřekonaná technologie proslulých japonských kovářů, uměla spojit pružnou a tvrdou ocel tak, aby se snoubily jejich jedinečné vlastnosti v unikátní dílo samurajských mečů.
Nože serie DMS jsou vyrobeny svářkovou technologií v 67 vrstvách, sloučili měkkou ocel VG2 a tvrdou ocel VG10. Díky tomu získali skvělé vlastnosti – extrémní tvrdost, pružnost a dlouhou životnost. Dodavatelem materiálu pro nože je japonská ocelárna TAKEFU. Rukojetě nožů jsou vyrobeny z javorového dřeva a jsou upraveny metodou KEBONY. Tato technologie, vyvinutá v Norsku, je patentovaný proces, který bez škodlivých látek a toxinů, zesiluje buněčnou strukturu použitého javoru a zdůrazní nejen prvotřídní vlastnosti tvrdého dřeva, ale i bohatou hnědou barvu.
další informace

Mohlo by vás také zajímat

Zobrazit další kuchyňské nože