Dortová forma - biskupský chlebíček Felcman

Dortová forma se dnem - Biskupský chlebíček
Dortová forma - biskupský chlebíčekTato forma je vyrobena z kvalitního pocínovaného plechu.Povrch formy je nutno chránit před mechanickým poškozením, proto při pečení nepoužívejte kovové kuchyňské pomůcky (pouze dřevěné nebo umělohmotné). Při použiží formy za studena použijte potravinářskou folii. Na mytí doporučujeme šetrnou houbu, nikdy nepoužívejte drátěnky ani písek na nádobí a vždy důkladně vysušte. Forma je kónického tvaru.Výrobek je schválen státním zdavotním ústavem.Velikost: dno: 28 x 9,5cm , vršek: 30 x 11,5cmRecept: Na recept biskupský chlebíček potřebujeme tyto suroviny:

• 80 g polohrubé mouky
• 4 vejce
• 80 g krystalového cukru
• 150 g směsi sušeného ovoce a ořechů
• máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání formy
• oříšková nebo čokoládová poleva
Recept biskupský chlebíček připravíme takto:Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přimícháme asi polovinu cukru. Postupně zašleháváme žloutky, vždy asi se třetinou mouky a třetinou zbylého cukru. Do takto připraveného těsta přidáme směs nadrobno nasekaného ovoce a oříšků a lehce promícháme. Těsto vlijeme do úzké vyšší formy, kterou předtím vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Upečený chlebíček necháme vychladnout a potom jej polijeme čokoládovou nebo oříškovou polevou. Zdroj:http://kucharka.cbmonitor.cz
další informace

Mohlo by vás také zajímat

Zobrazit další formy na dorty