Santoku nůž XinZuo B46D 7"

Santoku nůž XinZuo Jiang 7" (B46D)Santoku nůž XinZuo Jiang B46D 7" pochází z tradičního čínského města nožů Yangjiang, ve kterém se vyrábí ty nejlepší nože celá staletí. Místní mistři si své umění výroby a opracování nožů předávají z generace na generaci. XinZuo při výrobě tohoto nože využívá to nejlepší z moderní a tradiční výroby nožů. Každý nůž od výrobce XinZuo je jedinečný, díky závěrečnému preciznímu ručnímu opracování.Přednosti kuchyňských nožů z řady Jiang B46DVelkou předností této řady nožů je unikátní čepel, jejíž jádro je složeno ze dvou odlišných damaškových ocelí s celkem 110 vrstvami pro dokonalou ostrost. Využití dvou různých damaškových ocelí nejen zvyšuje ostrost nožů, ale i krásu damaškového vzoru na čepeli. V unikátnosti a eleganci nezůstává pozadu ani rukojeť z věhlasného dřeva (Desert IronWood) s vložením syntetické ručně leštěné volské kosti. Poznejte sami výjimečnost této řady na první pohled na čepel a pociťte ji při prvním doteku rukojeti.Santoku nůž od XinZuo s širokou čepelíSantoku jsou celosvětově velmi oblíbené nože japonského typu. Jsou na první pohled snadno rozpoznatelné, podle ikonické velmi široké čepele. Santoku nůž si poradí s ovocem, zeleninou i masem. Rozměry Santoku nože umožňují praktické přenášení nakrájených surovin na čepeli nože. Santoku nůž by neměl chybět v žádné domácnosti. Vyroben z japonské oceli s mistrnou ruční pracíTento nůž santoku je vyroben ze dvou odlišných damaškových ocelí (vysokouhlíkové a nízkouhlíkové). Čepel je vyrobena pouze z damaškové oceli bez přidané nerezové okolní oceli kolem jejího jádra, jak bývá zvykem u jiných nožů. Celkem se skládá ze 110 vrstev damaškové oceli kompozitním kováním, kdy dochází ke střídání vrstvy 10Cr15CoMoV oceli a další vrstvy 9Cr18MoV oceli. Díky tomuto hybridnímu kování má čepel nože výjimečné vlastnosti v parametrech ostrosti a odolnosti. Tvrdost oceli činní 60+/-2 Rockwella.Zajímavost: XinZuo jako přední inovátor v oblasti výroby kuchyňských nožů kombinuje tradiční a nejmodernější techniky výroby. Díky jeho nejmodernější metodě vakuového tepelného zpracování mají kuchyňské nože XinZuo ve srovnání s noži vyrobenými pouze běžným tepleným zpracováním vyšší tvrdost a ostrost, též delší živostnost. Ve spojení s tradičním závěrečným ručním ostřením nožů mistry nožíři, s jejichž umem předávaným z generace na generaci se žádný stroj nemůže srovnávat, mají kuchyňské nože XinZuo i prémiovou ostrost, kterou strojově ostřené nože nedosahují.Rukojeť z pevného dřevaRukojeť nože je vyrobena z kvalitního Desert IronWood dřeva (pouštní železné dřevo), které je ideální pro rukojeť nožů, díky jeho věhlasné hustotě a tvrdosti. Odborníky je oceňované i pro jeho stálost v čase a elegantní barvy s unikátní kresbou. Unikátní vzhled rukojeti umocňuje i vložená ručně leštěná syntetická volská kost, se kterou má rukojeť nádherný kontrast tmavšího dřeva se světlou syntetickou kostí. Tvar rukojeti je vyladěn pro perfektní ergonomii a pohodlné držení i při déle trvající činnosti s noži. Barva a vzhled materiálu rukojeti nože se může oproti produktovým obrázkům mírně lišit z důvodu výroby rukojeti z jiného kusu dřeva nebo rozdílným stářím dřeva.Elegantní ekologické balení nožeSantoku nůž XinZuo Jiang B46D 7" je zabalen v elegantní krabičce, se kterou je ideálním praktickým dárkem do domácnosti. Krabička této řady nožů je založena na ekologických materiálech a šetrnosti k životnímu prostředí. S jednotným elegantním vzhledem. Kvalitní nůž od výrobce XinZuo v takovéto krabičce udělá radost každému obdarovanému.  Rozměry a parametry santoku nože
Nůž XinZuo Jiang B46D 7"
Značka:XinZuo
Řada:Jiang B46D
Typ nože:Santoku nůž
Délka čepele:185 mm
Výška čepele:54 mm
Délka rukojeti:144 mm
Celková délka:329 mm
Tloušťka:2.1 mm
Hmotnost:206 g
Materiál:110 vrstev damaškové oceli(10Cr15CoMoV + 9Cr18MoV)
Tvrdost:60+/-2 Rockwella
Rukojeť:Desert IronWood dřevo
Místo výroby:Yangjiang Čína
další informace

Mohlo by vás také zajímat

Zobrazit další kuchyňské nože