Japonský sekáčkový nůž NAKIRI 17 cm 4000FC MIYABI
Produkt se již nenabízí
další informace
"Kuchyně, kde nenajdete dobrý nůž, není kuchyně." Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský nůž NAKIRI je tvarem sekáčku vhodný především ke krájení zeleniny a ovoce na plátky a kostičky. Výrazná výška čepele a její jemnost umožňuje snadný průnik i masem a rybami, které neobsahují kosti. Japonský široký nůž můžete po krájení využít i pro samotné nabrání a přenesení nakrájených surovin. Pokud jste doposud pracovali s evropskými noži, překvapí vás čepel svou neobyčejnou jemností. Osmiboká skvěle vyvážená rukojeť z exotického dřeva skvěle padne do ruky a práce s nožem je maximálně bezpečná a pohodlná. Doporučení: vzhledem k jemnosti čepele, není tento nůž vhodný k práci s masem obsahujících kosti. Nejedná se o klasický sekáček na maso. Specifikace: délka čepele 17 cm Potěšení z vaření začíná již přípravnými pracemi, kdy hraje nůž bezkonkurenčně hlavní roli. Japonské nože řady MIYABI 4000FC vás budou s grácií provázet všemi rituály přípravy pokrmu. Nože s tradiční rukojetí byly vyvinuty s důrazem na eleganci a maximální praktičnost a bezpečnost. Čepel nože je vyrobena z FC61 dvakrát tvrzené chromové oceli. K dosažení ještě lepších vlastností bylo použito unikátní kalení postupem CRYODUR®, během kterého je ocel ledována při -196 ° C. Výsledný materiál se může pochlubit výjimečnou tvrdostí. Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus a ostří Katana edge zaručují snadný průnik surovinami. Vykrojená záštita brání sklouznutí prstů na ostří. Osmiboká rukojeť poskytuje perfektní kontrolu nad řezem a efektivní podporu při krájení. Ebenové dřevo pakka je díky vysoké vrstevnatosti přirozeně odolné a tvarově stabilní. Ozdobný čep rukojeti je decentní asijsou zdobnou metodou. Dokonalé vyvážení nože přináší komfort a zamezí únavě ruky. Nože MIYABI 4000FC plně uspokojí vaši touhu po precizním nástroji japonského původu.
- Vyrobeno z dvakrát tvrzené chromované oceli FC61
- Tvrdost 61 Rockwella
- CRYODUR® – unikátní způsob kalení mrazem/temperování
- 2vrstvé ostří
- Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnost používání
- Autentický, úzký japonský tvar
- Ostří Katana edge
- Symetrický výbrus
- Honbazuke unikátní třífázové ruční broušení
- Vysoká retence ostří, odolnost proti korozi a optimální pružnost
- Pohodlná rukojeť z dřeva pakka
- Osmiboký tvar, impregnované dřevo
- Dokonalé vyvážení pro pohodlnou práci s nožem
- Ozdobný čep
- Gravírované logo
- Není vhodné do myčky
- Doživotní záruka na výrobní vady čepele
- Nepoužívejte nože ke krájení extrémně tvrdých surovin, jako jsou např. zmražené potraviny
- Nevystavujte nůž dlouhému kontaktu s vodou nebo solí
- Zabraňte ohýbání nože
- Pro zachování ostrosti je vhodné po použití nůž ručně umýt šetrným čisticím prostředkem a ihned osušit
- Chraňte ostří před nárazem
- Pokud nůž dlouho nepoužíváte, je vhodné ho zabalit do suché textilie nebo novinového papíru. Olej z tiskařské černi použité na novinovém tisku ochrání čepel před možnou korozí
- Čepel můžete v rámci péče otřít hadříkem namočeným v oleji, zvýší se odolnost vůči korozi
- Skladujte nůž na bezpečném místě