Balkonové záclony

Set záclony na balkonové okno a dveře je oblíbenou volbou pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou mít dlouhé záclony po celé šířce místnosti. Jelikož se jedná o populární řešení, je výběr setů více než široký. Vy si tak můžete vybrat dle vkusu vzorované nebo moderní balkonové záclony.

Náš tip

Metrážové versus hotové balkonové záclony: jaký je rozdíl?

Záclony na balkon se nejčastěji prodávají v setu, který má jasně danou výšku i šířku. Rozměry vycházejí ze standardních rozměrů oken, obvykle tedy není problém koupit hotový set záclony na balkonové dveře a okno.

Pokud však máte atypická okna či dveře, budou se vám více hodit metrážové záclony. Ty mají vždy jasně danou výšku, šířku si pak můžete určit přesně podle svých potřeb, jelikož se stříhají z rolí. Obšití a finální začištění balkonové záclony pak můžete provést sami, nebo si ho objednat u dodavatele záclony.

Vyberete si klasické nebo moderní balkonové záclony?

Jste-li zvyklí vystavovat si na parapet dekorace nebo potřebujete kratší záclonu kvůli topení a zároveň máte vedle klasického okna balkonové dveře, je ideálním řešením balkonový set, který obsahuje 2 ks záclony na balkonové okno a dveře. Ten si u nás můžete vybrat jak v klasickém provedení, které je zdobené krajkami či výšivkami, nebo v moderní verzi, kde jsou balkonové záclony hladké a elegantní.

Jak změřit záclony na balkonové okno a dveře?

Výšku balkonové záclony měřte vždy od garnýže po zem a po hranu parapetu či topení. Nezapomeňte, že záclona není tak napjatá jako metr, proto nezapomeňte na rezervu. Centimetry navíc připočítejte též na přesahy kolem oken (nejméně 5 až 10 cm na každou stranu), záclona zarovnaná s oknem nevypadá hezky. Chcete-li bohatě nařasené balkonové záclony, vynásobte naměřenou šířku 2×, na menší řasení stačí 1,5×.