Steakový nůž XinZuo B46W 5"

Steakový nůž XinZuo Jiang 5" (B46W)Steakový nůž XinZuo Jiang B46W 5" pochází z tradičního čínského města nožů Yangjiang, ve kterém se vyrábí ty nejlepší nože celá staletí. Místní mistři si své umění výroby a opracování nožů předávají z generace na generaci. XinZuo při výrobě tohoto nože využívá to nejlepší z moderní a tradiční výroby nožů. Každý nůž od výrobce XinZuo je jedinečný, díky závěrečnému preciznímu ručnímu opracování.Přednosti kuchyňských nožů z řady Jiang B46WŘada nožů B46W Jiang patří mezi vrcholné dílo našich mistrů nožířů. Na čepel nožů byla použita japonská ocel AUS10, která je právem označována jednou z nejlepších ocelí pro kuchyňské nože určené pro profesionální kuchaře i nadšence, kteří se s běžnými noži nespokojí. Jedinečnost nožů podtrhuje rukojeť z ořechového dřeva, která má moderní vzhled s důrazem na ergonomii.Steakový nůž od XinZuo pro snadné krájeníSteakové nože jsou základem pro kvalitní gastronomický zážitek z dobrého steaku. Není nic horšího nežli přetažený steak a nekvalitní nůž, který maso spíše potrhá a poškodí, čímž dojde k vytečené veškeré šťávy. Kvalitní steakové nože od XinZuo vám dokáží, že steak lze krájet ladnými řezy bez potřeby použití velké síly. Vzhledem k oblibě konzumace masa a steaků v České republice by steakový nůž by neměl chybět v žádné domácnosti.Vyroben z prémiových materiálů s mistrnou ruční pracíTento steakový nůž je vyroben z prvotřídní damaškové oceli AUS10, která je vyráběna věhlasnou firmou Aichi Steel v Japonsku. Tato inovativní japonská ocel se vyznačuje vysokou ostrostí a odolností. Ocel má vysoký obsah uhlíku (1,10 %) a vysoký obsah chrómu (14,50 %), díky kterým má vyšší odolnost proti korozi.  Tvrdost oceli činní 60+/-2 Rockwella. Jádro čepele nože z japonské oceli má 67 vrstev a prošlo vakuovým kryogenním zpracováním. Ochranu proti korozi zajišťuje vnější SUS430 nerezová ocel, do které je jádro nože vloženo.Zajímavost: XinZuo jako přední inovátor v oblasti výroby kuchyňských nožů kombinuje tradiční a nejmodernější techniky výroby. Díky jeho nejmodernější metodě vakuového tepelného zpracování mají kuchyňské nože XinZuo ve srovnání s noži vyrobenými pouze běžným tepleným zpracováním vyšší tvrdost a ostrost, též delší živostnost. Ve spojení s tradičním závěrečným ručním ostřením nožů mistry nožíři, s jejichž umem předávaným z generace na generaci se žádný stroj nemůže srovnávat, mají kuchyňské nože XinZuo i prémiovou ostrost, kterou strojově ostřené nože nedosahují.Rukojeť z ořechového dřevaRukojeť nože je vyrobena ze severoamerického černého ořechu. V rukojeti vyniká řemeslně ručně leštěná syntetická volská kost.  Barva a vzhled materiálu rukojeti nože se může oproti produktovým obrázkům mírně lišit z důvodu výroby rukojeti z jiného kusu dřeva nebo rozdílným stářím dřeva. Rukojeť dokonale padne do ruky a pohodlně se drží i při déle trvajícím krájení v profesionální kuchyni.Dárkové ekologické balení nožeSteakový nůž XinZuo Jiang B46W 5" je zabalen v elegantní ekologické krabičce, se kterou je ideálním praktickým dárkem do domácnosti. Krabička této řady nožů je založena na ekologických materiálech a šetrnosti k životnímu prostředí. S jednotným elegantním vzhledem. Kvalitní nůž od výrobce XinZuo v takovéto krabičce udělá radost každému obdarovanému.  Rozměry a parametry steakového nože
Nůž XinZuo Jiang B46W 5"
Značka:XinZuo
Řada:Jiang B46W
Typ nože:Nůž na steaky
Délka čepele:131 mm
Výška čepele:33 mm
Délka rukojeti:126 mm
Celková délka:257 mm
Tloušťka:2,5 mm
Hmotnost:104 g
Materiál:Jádro: Japonská damašková ocel AUS10 67 vrstevVnější ochrana: nerezová ocel SUS430
Tvrdost:60+/-2 Rockwella
Rukojeť:Ořechové dřevo
Místo výroby:Yangjiang Čína
další informace

Mohlo by vás také zajímat

Zobrazit další kuchyňské nože