Jednolůžkové postele

Jednolůžková postel slouží nejčastěji dětem, dospívajícím či seniorům, přičemž každá skupina má své vlastní požadavky na parametry, které zaručí kvalitní spánek. Výběr je naštěstí široký, a tak se najde ta pravá jednolůžková postel pro každého.

Náš tip

Jednolůžková postel s úložným prostorem ušetří místo

Ať už je jednolůžková postel pro seniory, děti či návštěvy, vždy se hodí, když nabídne něco navíc. A co je tím nejlepším benefitem pro většinu domácností?

Samozřejmě úložný prostor, do kterého lze uložit hračky, sezónní oblečení, sportovní vybavení nebo lůžkoviny. Bude-li postel s úložným prostorem sloužit pro děti, měli byste dbát na bezpečné otevírání a zavírání, aby nedocházelo k nehodám – nejjistější jsou šuplíky či police, pístovému vyklápění se raději vyhněte.

Postel jednolůžko: ideální volba pro děti

Těm nejmenším dětem obvykle stačí jednolůžková postel o rozměrech 80×200 nebo 90×200 cm. Na druhou stranu je ale třeba počítat s tím, že děti vyrostou, pokud tedy máte dostatek místa, je vhodnou volbou jednolůžková postel ve velikosti 100×200 cm. Co se materiálu týče, můžete zvolit postel z masivu nebo laminátu, v níž se nedrží prach a roztoči.

Co by měla splňovat jednolůžková postel pro seniory?

Jednolůžková postel pro seniory by měla být dostatečně vysoká, aby zajistila pohodlné vstávání a ulehání těm, kteří mají pohybové problémy. Pro starší osoby tedy hledejte postele s výškou 55 – 65 cm. Další nezbytností je kvalitní rošt a samozřejmě také matrace pro seniory, která by měla být ideálně antibakteriální, prodyšná, s několika anatomickými zónami a spíše tvrdší.